Gewelddadige overval op hoogbejaarde man: daders jaren de cel in

13 februari 2017 om 14:36
nl
Twee mannen moeten zes jaar de cel in, omdat ze mei vorig jaar op klaarlichte dag een woningoverval hebben gepleegd in Oss. Volgens de rechtbank in Den Bosch is dit bewezen en hebben ze ook geweld gebruikt tegen de 88-jarige bewoner van het huis. De buit bestond onder meer uit twee gouden kettinkjes van de overleden vrouw van het slachtoffer.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De veroordeelde mannen zijn 29 en 31 jaar en ze komen uit Venlo. Tegen hen was acht jaar geëist.
'Brutaal en gewelddadig'De rechtbank rekent het de verdachten aan dat zij zo brutaal en gewelddadig te werk zijn gegaan. De 31-jarige verdachte pleegde de woningoverval bovendien in de proeftijd van een eerdere veroordeling. De rechtbank bepaalt daarom dat hij een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden alsnog moet uitzitten.
Nadat de twee het huis waren binnengevallen, sloeg de jongste overvaller het slachtoffer in het gezicht. Ook dwong hij hem naar zijn slaapkamer op de bovenverdieping te gaan. De andere verdachte hield intussen een (nep)vuurwapen in de rug van de man.
Deken over het hoofdHet slachtoffer moest in de slaapkamer op zijn bed gaan zitten en hij kreeg een deken over zijn hoofd gegooid. Terwijl één van de twee Venlonaren op de bovenverdieping op zoek ging naar waardevolle spullen, bond de ander de polsen en benen van het slachtoffer vast.
Ze verlieten de woning met ongeveer dertienhonderd euro aan contant geld en twee gouden kettinkjes van de overleden vrouw van het slachtoffer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.