Gevonden explosieven in auto Breda blijken granaat en vuurwerk, bewoners weer naar huis

14 februari 2017 om 19:12 • Aangepast 21 november 2020 om 03:34
nl
De EOD heeft een granaat en vuurwerk gevonden in de auto in de Esserstraat in Breda. De explosieven zijn uit de auto gehaald en afgevoerd. Mensen konden na uren wachten rond kwart over vier weer terug naar hun woning.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

LEES OOK: Explosief midden in woonwijk Breda, huizen ontruimd
Rond één uur dinsdagmiddag kreeg de politie een melding dat een man zichzelf iets aan wilde doen. In zijn auto werd daarna explosief materiaal aangetroffen. De man is gearresteerd. Het gaat mogelijk om Janie H. uit Breda. Hij plaatste een paar uur eerder een filmpje op Facebook waarin hij sprak over een conflict met een aantal mensen.

Wachten op privacy instellingen...

Zo zou hij een aanvaring hebben gehad met een garagehouder in de Esserstraat. Vermoedelijk ging hij daar verhaal halen dinsdag. De garagehouder wilde niet uitgebreid ingaan op de situatie. Hij zegt het 'er moeilijk mee te hebben' en het 'eerst te willen verwerken'.

Wachten op privacy instellingen...

OntruimingBewoners van de Esserstraat en de kruising op de Haagweg werden uit hun woningen gehaald. Zij werden tijdelijk opgevangen bij restaurant Don Qui John aan de Haagse Markt. Ook de huisartsenpost was uren gesloten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.