Video

'Hij zei dat ik mijn camera moest meenemen', Danique Pals vol vragen na vondst explosieven

15 februari 2017 om 08:31 • Aangepast 21 november 2020 om 03:34
nl
Als auteur van de biografie ‘Jongen van de straat’ had Danique Pals nog altijd veel contact met de hoofdrolspeler uit dit boek, Janie H. uit Breda. Maandag belde hij haar nog, dinsdag zouden ze elkaar zien. Daar kwam het niet van omdat H. zeer waarschijnlijk de man is die met een granaat en vuurwerk in zijn auto voor een gevaarlijke situatie zorgde in de Esserstraat in Breda.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Pals tekende het bewogen leven van Janie H. op in haar boek. In de tijd dat ze samen aan het boek werkten, bouwden ze een persoonlijke band op. Ook nadat het boek in oktober vorig jaar verscheen, hielden Pals en H. regelmatig contact.
ZIE OOK: Explosief midden in woonwijk Breda, huizen ontruimd [VIDEO]
Afspraak“Maandag stuurde hij me een berichtje dat hij me wilde zien. Dat deed hij wel vaker als hij ergens over wilde praten”, vertelt Pals. “Hij had het er nog over dat ik mijn camera mee moest nemen. Dinsdag zouden we elkaar zien, maar ik kreeg geen contact meer met hem.”

Wachten op privacy instellingen...

Nadat er berichten verschenen dat een man, hoogstwaarschijnlijk H., zichzelf iets dreigde aan te doen in de Esserstraat, was het voor Pals duidelijk waarom ze geen contact met hem kreeg. Daarna zag ze het filmpje dat H. op Facebook had geplaatst.
ZIE OOK: Gevonden explosieven in auto Breda blijken granaat en vuurwerk, bewoners weer naar huis
Hierin haalt hij uit naar een aantal oude vrienden, die hem financieel gedupeerd zouden hebben. “Daar ben ik erg van geschrokken. Dat hij een video heeft gemaakt, betekent dat dit geen impulsieve actie was. Hij was hier in zijn hoofd allang mee bezig”, vermoedt Pals.
Ruzie met garagehouderH. zou al geruime tijd ruzie hebben met de garagehouder in de Esserstraat. “Daar staat ook wat over beschreven in het boek. Janie was bevriend met de garagehouder en zijn zoon, maar zakelijk is dat helemaal misgelopen. Ik weet dat er woede zit bij Janie, maar wat nu de druppel is geweest voor deze actie, is mij onduidelijk.”
Pals wil proberen om zo snel mogelijk contact te krijgen met H. “Wilde hij me hierover spreken? Met die vraag zit ik nu.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.