Al 12.000 stemmen voor de Kies je Kraker award 2017, nog vier dagen te gaan

EINDHOVEN - Welk carnavalsnummer is dit jaar de absolute kraker? Afgelopen week kregen we op de redactie al ruim 12.000 stemmen binnen. Het is spannend! Nog vier dagen en dan weten we zeker wie er met de Kies je Kraker award vandoor gaat. Hier is alvast een kleine update.
De golden zone wisselt continu, maar het is wel een indicatie. De Dorini's doen het goed. Zij blijven standvastig in de topvijf staan. De Knallers en Veul Gère doen ook goede zaken.

Voor Chef Soldaat is het steeds spannend. "Hij heel de tijd in en uit de topvijf", aldus Edwin van Loon, muziekredactie Omroep Brabant. Hij vindt het leuk dat Niek & Danny in de top staan. "Zij hebben een typisch traditioneel carnavalsnummer. Je ziet dat deze muziek het toch altijd goed blijft doen."

Stijgers
Vieze Jack, de winnaar van vorig jaar, stijgt met zijn nummer 'Brandweerman Jack' naar de toptien. "Hij heeft lang buiten de toptien gestaan, maar kruipt nu langzaam omhoog."

Het verbaast Van Loon dat hij nog niet in de golden zone staat. "Hij is de winnaar van vorig jaar. Ik had meer stemmen verwacht." Lamme Frans kruipt ook langzaam omhoog. Hij heeft met zijn nummer 'Feest' inmiddels de bovenste vijftien bereikt.

Zakkers
Minder goed nieuws voor BC De Kits. Zij wisten vorige week een plekje in de golden zone te bemachtigen, maar zijn daar nu toch uit gestoten. Fred van Boesschoten & Ferry van de Zaande blijven een beetje hangen. "Zij doen het minder dan voorgaande jaren. Dat vind ik wel opvallend", aldus Van Loon.

De stemmen komen nog steeds binnen, dus de lijst is continu aan veranderingen onderhevig. Volgens Van Loon zie je dat artiesten die veel aan promotie doen goed scoren in de lijst. Een voorbeeld zijn de Alpenzusjes. "Vorige week waren zij te gast bij de Kies je Kraker radio-uitzending. Toen stonden ze op plek 26. Nu staan ze in de topvijftien."

Uitslag
Op vrijdag 24 februari maakt Jordy Graat tijdens 3 Uurkes Vurraf bekend wie de winnaar is en naar huis gaat met die felbegeerde Kies je Kraker award. Tot die tijd is alles nog mogelijk. Stemmen kan tot donderdag 23 februari acht uur s 'avonds.

Op de website van Omroep Brabant kan je de Kies je Kraker lijst in de gaten houden, maar leuker zijn de radio-uitzendingen van Kies je Kraker. Elke dag ontvangt Jordy Graat daar artiesten en geeft hij je de meest recente update van de golden zone. Natuurlijk komen ook carnavalsnummers uit de lijst voorbij en kan je leuke prijzen winnen! Kies je Kraker is elke avond van zeven tot acht uur 's avonds te horen op de radio en te zien via de livestream op de internet.