Megadrugslab met duizenden liters chemicaliën ontdekt in boerderij Leende

LEENDE - In een boerderij aan de Hoogeindseweg in Leende is donderdagochtend een 'zeer groot en zeer professioneel ingericht' drugslab ontdekt. In de loods zijn volgens de politie duizenden liters chemicaliën opgeslagen. In het lab werd zowel xtc als amfetamine geproduceerd. Die combinatie komt de politie zelden tegen. Drie bewoners van de boerderij, twee mannen en een vrouw, zijn opgepakt.

Volgens een woordvoerder was het lab waarschijnlijk nog in gebruik. “Ik ga niet zeggen dat het het grootste drugslab ter wereld is, maar het is echt behoorlijk”, aldus politiewoordvoerder Jordi Cebrian-Van Himbergen.

De politie nam donderdagochtend poolshoogte bij de boerderij omdat ze vermoedden dat er een hennepkwekerij zat.

Typische geur
Op het terrein stond een oplegger van een vrachtwagen. Daarin werd inderdaad een volledig ingerichte hennepkwekerij aangetroffen. Planten stonden er echter niet in. Bij een verdere zoeking op het boerenerf roken de agenten de typische geur van een drugslab. In een van de loodsen op het terrein bleek zich inderdaad een enorm drugslab te bevinden.

De gespecialiseerde medewerkers van de Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn de hele donderdag bezig met het inventariseren van de exacte inhoud van het lab. Dat zal in de loop van vrijdag definitief ontmanteld worden en wordt gedurende die tijd streng bewaakt.
Meer over dit onderwerp:
drugslaboratoria leende politie 112 drugs
Deel dit artikel: