'Hoog tijd dat een traditioneel carnavalsnummer Kies Je Kraker wint', vinden Niek & Danny

EINDHOVEN - Het is nu echt aftellen tot carnaval 2017. Nog één dag en dan gaan we los. Het is inmiddels traditie dat op de donderdag voor carnaval het Bossche duo Niek & Danny langs komt bij Omroep Brabant. Eefke Boelhouwers ontving ze voor het zevende jaar op rij.
Ook dit keer kwamen Niek & Danny weer met veel lekkernijen naar de studio. De koffie regelden wij, maar dankzij de Bossche delegatie waren er ook Bossche bollen, kaas, worst en roggebrood met zult. Niek & Danny wonnen in 2012 de verkiezing van het beste carnavalsnummer. Dit jaar proberen ze de wedstrijd te winnen met 'Leef as unne prins’. Ze staan in de ‘golden zone’.

Leef as unne prins
Wie weet winnen ze dit jaar dus weer de verkiezing waarvoor je nog tot donderdagavond kunt stemmen. Niek: “Als dat gebeurt dan zijn we apetrots dat een traditioneel nummer heeft gewonnen en dan staan we allemaal te janken dat weet ik zeker!” Tijdens de 3 Uurkes Vurraf maakt presentator Jordy Graat de winnaar bekend.

Het is ook dit keer een traditioneel lied en dat gaat ook nooit veranderen volgens Danny: “We blijven in de traditie hangen, dat is ons ding en dat willen we blijven doen. Mensen waarderen het. We krijgen berichten uit de hele provincie. Het is ongekend.” Steeds vaker hebben nummers een schunnige ondertoon. Niek: “Je schept er een totaal verkeerd beeld mee van carnaval. Het hoort er niet bij.”

Druk programma
Voor Niek & Danny is carnaval op donderdag al echt begonnen. "Vanaf morgen is het heel erg druk. We gaan morgenvroeg eerst naar de Klimopschool, dat is een school voor gehandicapte kinderen, en daarna bouwen we langzaam op richting 3 Uurkes Vurraf. Dit keer staan we met het blaaskapel Veni Vidi Vici op het podium!”