Storm ontregelt verkeer op snelwegen: vooral veel gekantelde vrachtwagens

WOENSDRECHT - Het stormachtige weer heeft donderdag voor overlast gezorgd op de snelwegen in Brabant. Het verkeer had behoorlijk last van de zware windstoten, die aan het begin van de avond snelheden van wel honderd kilometer per uur bereikten. Omgewaaide bomen en gekantelde vrachtwagens zorgden voor files.

Vanwege de stevige wind was de Moerdijkbrug enige tijd dicht voor vrachtverkeer. Vrachtwagenchauffeurs richting Breda moesten omrijden via de A15, A27 en A58. Het vrachtverkeer werd via borden boven en langs de weg geïnformeerd over de omleidingsroute. Op de brug werd de snelheid begin van de avond al verlaagd naar 70 kilometer per uur.

De windstoten waren met name gevaarlijk voor lege vrachtwagens en auto's met aanhangers. Op de A4 bij Woensdrecht en A16 bij Moerdijk ging het mis. Op beide plekken waaide een vrachtwagen omver.


"Bij de laatste storm van dit kaliber gingen er 25 vrachtwagens en aanhangers om", zo zegt de VID.

De A73 bij Cuijk was in beide richtingen afgesloten na een ongeluk met een kleine vrachtwagen.

De A2 tussen Liempde en Best was even afgesloten na een omgewaaide boom. De brandweer heeft de boom opgeruimd.Op de A4 tussen Bergen op Zoom en Bergen op Zoom-Zuid lag een tak van een boom op de weg. Daardoor stond er ook daar file. Er werden ook files gemeld op de A58. Tussen Best en Moergestel stond het over zeven kilometer stil. Tussen Oirschot en Moergestel werd korte tijd de linkerrijstrook afgesloten in verband met een pechgeval.

Op de A2 tussen Sint-Michielsgestel en Waardenburg stond het aan het einde van de middag over zestien kilometer stil door een ongeluk. De vertraging was meer dan een half uur.
Meer over dit onderwerp:
a4 woensdrecht storm files stormschade
Deel dit artikel: