Dorini's winnen Kies Je Kraker Award 2017: 'Die ken ik niet'

EINDHOVEN - De Kies Je Kraker Trofee van Omroep Brabant is dit jaar gewonnen door de Dorini's uit Boxtel. Van de 33 genomineerde carnavalsliedjes kreeg hun lied 'De nonnen uit het zuiden' de meeste stemmen. Tijdens de rechtstreekse uitzending van 3 Uurkes Vurraf ontvingen de Dorini's de felbegeerde trofee uit handen van presentator Jordy Graat.
In 2013 wonnen zij de trofee ook al, toen met de kraker 'Dina Dynamiet'. De afgelopen twee weken brachten bijna 17.000 Brabanders hun stem uit.

Met ruim 600 stemmen voorsprong op de nummer twee, staken De Dorini's er dit jaar met kop en schouders bovenuit. In de rest van de top vijf, de zogenaamde 'golden zone', was het dit jaar heel spannend tussen de winnaar van vorig jaar, Vieze Jack, Veul Gère uit Tilburg, Niek & Danny uit Den Bosch en de Knallers uit Helmond.

De volgorde was uiteindelijk:
  1. De Dorini's: De nonnen uit het zuiden
  2. Veul Gère: Liever schuin erin dan recht d'r neffe
  3. Vieze Jack: Brandweerman Jack
  4. Niek & Danny: Leef as unne prins
  5. De Knallers: Wie haalt er een rondje?

Extra feestelijk
De Dorini's, bestaande uit Dorien Habraken en Marlou van Griensven, zijn dolblij met deze trofee. Opvallend was dat ook veel collega-artiesten het nummer van De Dorini's erg kunnen waarderen. Het duo bestaat dit jaar elf jaar dus dat maakt de winst extra feestelijk.

Roy Donders die ook optrad tijdens 3 Uurkes Vurraf: "Heeft Omroep Brabant ook een carnavalswedstrijd? En hebben we die niet gewonnen? Wie dan wel? De Dorini’s? Ken ik niet", zei de paillettenkoning uit Tilburg.

Kies je Kraker lijst
Alle nummers uit de Kies je Kraker-verkiezing zijn deze carnaval te horen op Omroep Brabant Dweilradio. De volledige uitslag van Kies je Kraker is vanaf nu ook te zien op de Kies Je Kraker-pagina. Bovendien kun je hier ook alle nummers bekijken en beluisteren.