Megadrugslab stond op erf van CDA-penningmeester: 'Hoe kan iemand zo twee gezichten hebben?'

LEENDE - Het grote drugslab dat donderdag werd ontdekt in Leende, blijkt op het erf te staan van de penningmeester van CDA Heeze Leende Sterksel. Wim van der P. (52) werd met zijn vrouw en zoon donderdag aangehouden in hun boerderij. Dat heeft CDA Brabant bevestigd na berichtgeving door het Eindhovens Dagblad.
De partij heeft de bestuurder inmiddels op non-actief gezet. Ook zijn ze bezig met het voorbereiden van een royement.

LEES OOK: Drugslab Leende 'een van grootste in Nederland', mdma had waarde 32 miljoen

CDA Brabant staat volledig achter de wijze waarop de plaatselijke fractie heeft gehandeld. "Dit past absoluut niet bij ons. Ik kan me heel goed voorstellen dat de afdeling zich erg voor de gek gehouden voelt. Hoe kan iemand zo twee gezichten hebben?", zegt partijvoorzitter Inge van Dijk.

"Nu is iemand natuurlijk onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Maar als hij daadwerkelijk wordt vervolgd, willen we het royement zeker doorzetten", aldus Van Dijk.

CDA Heeze Leende Sterksel was vrijdagavond zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Penningmeester kwam eerder in opspraak
De politie stuitte donderdagochtend op een van de grootste Nederlandse drugslabs ooit. Met de chemicaliën die daar voorradig waren, kon vierduizend kilo amfetamine en duizend kilogram mdma gemaakt worden. De mdma die werd aangetroffen, zou op straat 32 miljoen euro waard zijn, de amfetamine achttien miljoen. Drie bewoners van de boerderij, twee mannen en een vrouw, zijn opgepakt.

LEES OOK: Megadrugslab met duizenden liters chemicaliën ontdekt in boerderij Leende

De CDA-bestuurder kwam eerder ook in opspraak. Op zijn terrein brandde in september 2012 een stalling met 57 caravans tot de grond toe af. Duidelijk werd toen dat in het pand een hennepkwekerij zat. Bij de brand kwam asbest vrij. Omdat de penningmeester hiervoor nooit is veroordeeld, was het voor het CDA toen geen aanleiding om Van der P. te royeren als lid.