Duurste parkeerplaats en parkeerkaart voor gehandicapten in Eindhoven

25 februari 2017 om 21:09
nl
Wie een gehandicaptenparkeerkaart en invalidenparkeerplaats nodig heeft moet er in Eindhoven het meest voor betalen van heel Nederland. Uit onderzoek van consumentenprogramma Kassa blijkt dat het in Eindhoven 638,90 euro kost om een zogenoemde gehandicaptenparkeervoorziening te krijgen. Oss is het goedkoopst: daar betaal je niets voor dezelfde voorzieningen als in Eindhoven.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Onder de gehandicaptenparkeervoorziening die Kassa onderzocht vallen de aanvraag en maken van een parkeerplaats, kosten voor de parkeerkaart en eventueel een medische keuring. Kassa vroeg op wat dit bij de grootste 25 gemeenten van ons land kost. In Eindhoven ben je dus het duurst uit.
ZIE OOK: Al 9 maanden wachten op een rolstoel: klanten zijn vertrouwen in Welzorg kwijt
Tilburg staat in de lijst op plek 3 met 592,37 euro, op de 18e plek staat Den Bosch met 237,95. Breda staat een plekje lager en daar kost het 234,60.
Heel vaak geen parkeerplaatsDe gemeente Eindhoven laat weten dat bedragen voor de voorzieningen kostendekkend zijn en dat die 638,90 euro een maximaal tarief is. "In 2016 betreft bij het merendeel van de aanvragen (circa 95%) het alleen een gehandicaptenparkeerkaart en een keuring, dus geen parkeerplaats", schrijft de Eindhovense wethouder Jakob Wedemeijer.
Daarnaast kunnen mensen die minder 120 procent van het sociaal minimumloon verdienen, aanspraak maken op kwijtschelding van de kosten, laat de wethouder weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.