Grote taxi-staking in Tilburg: burgemeester zegt gesprek toe

TILBURG - De Tilburgse taxichauffeurs hebben zondagnacht vanaf half twee uit protest een half uur het werk neergelegd. Meer dan zeventig taxi's reden van het treinstation naar de Heuvel om deze te blokkeren. De chauffeurs vinden het niet kunnen dat collega's uit andere steden massaal naar de stad komen en tijdens carnaval ritjes 'inpikken'.

De Heuvel stond vol taxi's. "We zijn er helemaal klaar mee", aldus een van de chauffeurs. "Ook mensen die eigenlijk vrij waren zijn gekomen om onze protestactie te steunen."

Vignet
De chauffeurs willen een vignet, net als in Den Bosch. Dan kunnen taxi's uit andere steden de lokale rijders geen werk 'afnemen'.

Geen plek
Een boze taxichauffeur vertelt dat hij een boete kreeg omdat hij op de verkeerde plek stond geparkeerd. "Maar ik moest wel, want op de echte taxistandplaats stonden chauffeurs van buiten Tilburg".

Burgemeester
De politie heeft contact gehad met burgemeester Noordanus. Die zou hebben toegezegd dat hij na carnaval in gesprek gaat met de taxichauffeurs. Na die toezegging stopten de chauffeurs met staken.

"We stopten ook om escalatie te voorkomen", aldus woordvoerder Hans Vermeer van Taxi Tilburg. Op de taxistandplaats van de Heuvel stonden namelijk ook chauffeurs uit de randstad.

Meer over dit onderwerp:
acties taxi's tilburg