Reizende kat Pepper doodziek: 'Zuurstofkooi kost 350 euro per dag'

27 februari 2017 om 15:31
nl
Het gaat niet goed met reizende poes Pepper. De kat die na een half jaar in Oostenrijk opdook, en persoonlijk door baasje Franka werd opgehaald, is doodziek van de longworm.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Het leek vorige week nog goed te gaan met Pepper, maar dat was vooral omdat ze nog niet veel had bewogen. Toen haar baasje haar zelfstandig liet lopen, bleek de poes ineens erg kortademig te zijn.
Lees ook:Weggelopen kat Pepper is na een half jaar 'reizen' door Europa herenigd met haar baasjeUtrechtDe ademnood was zo erg, dat ze naar de Universiteitkliniek Gezelschapsdieren in Utrecht is gebracht. Daar ligt ze in een zuurstofkooi. Dieren kun je namelijk geen zuurstofkapje opzetten. Maar het gebruik van de kooi kost bijna 350 euro per dag. Baasje Franka Schapendonk bekijkt per dag hoe het met Pepper gaat. "Er moet natuurlijk op een gegeven moment wel verbetering in komen."
LongwormFranka verwacht dat de poes de longworm heeft opgelopen toen ze zo verzwakt is gevonden in Oostenrijk. Ze is daar wel geholpen met een kuur, maar je moet altijd een tweede kuur geven om echt van het haarfijne wormpje in de longen af te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!