Invalidenauto vernield door jongen die op de wagen danste en op en neer sprong

ROSMALEN - Een jongen heeft afgelopen zondag de invalidenauto van een man uit Rosmalen vernield door op de wagen te dansen en springen. Als gevolg van de actie van de jongen zitten er behoorlijke deuken in de motorkap en het dak van de auto, zo blijkt uit foto’s die de familie van de man deelt op Facebook.

De eigenaar van de invalidenauto zag het voorval gebeuren. "Op dat moment keek ik uit mijn raam. 'Wat krijgen we nou', dacht ik gelijk. Het duurde maar drie seconden. Hij sprong als een kat op de auto."

Vervolgens ging de vandaal er vandoor. Vanaf de Driesprong in het centrum van Rosmalen rende de dader richting partycentrum De Kentering en café D’n Beer. De auto van het slachtoffer is speciaal aangepast voor mensen met een lichamelijke beperking.

Volgens de eigenaar moet de dader wel uit Rosmalen komen. "Hij rende naar café D'n Beer of naar De Kentering. Daar komen alleen maar lokale jongeren op af. Het is dus niet iemand van buiten het dorp."

Oproep om dader te vinden
Op Facebook heeft de dochter van de eigenaar, Claire Van de Gein een oproep gedaan om de jongen van een jaar of zestien te vinden. Hij droeg volgens haar een fel blauw kort jack met ‘een opvallend grote, witte schouderpartij’. Het zou gaan om een lichtgetinte jongen.

Van de Gein hoopt dat haar oproep op Facebook zin heeft. "Ik hoop dat één van de ouders van het jongetje dit leest en zich meldt." Zij is  kwaad dat uitgerekend haar vaders auto is vernield. "Mijn vader kan geen kant op zonder die auto. Nu moet de auto vijf dagen weg om gerepareerd te worden. Dat betekent dat mijn vader dan binnen moet blijven. Ik ben hier écht zo boos over."

De politie zegt dat de familie aangifte heeft gedaan van het voorval. Mochten er beelden zijn, dan wil de politie die graag gebruiken voor het onderzoek.
Meer over dit onderwerp:
rosmalen invalidewagens vandalisme facebook
Deel dit artikel: