Video

Run op Jeroen Bosch-spullen bij VVV: 'Binnen kwartier weg'

5 maart 2017 om 15:08 • Aangepast 21 november 2020 om 03:04
nl
Ze waren binnen een kwartiertje weg. De doeken, banieren en vlaggen die in Den Bosch hingen tijdens het afgelopen Jeroen Bosch-jaar. Het VVV gaf ze zondagochtend gratis weg en mensen stonden er voor in de rij.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De spullen zouden tussen elf uur ’s ochtends en drie uur ’s middags worden meegegeven, maar liefhebbers die hun exemplaar ’s middags wilden ophalen, grijpen dus mis.

70 exemplaren“In totaal hadden we er ongeveer zeventig en die waren dus na vijftien minuten al weg”, vertelt Ton Rutten van het VVV Den Bosch. “Om half elf stonden hier al een stuk of twintig mensen op het trapje te wachten.” 

Rutten had wel verwacht dat de Jeroen Bosch-doeken populair zouden zijn, maar had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. “We hadden de actie aangekondigd op Facebook en zagen al dat mensen er op reageerden en dat het gedeeld werd. Maar we hadden geen idee hoe snel het zou gaan.” GestolenVolgens een omstander waren de spullen zelfs zo populair dat mensen ze van elkaar hebben gestolen. Een vrouw had haar banier in een tas gestopt en liep er eventjes bij weg. Toen ze terugkwam, was haar tas meegenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!