Biografie van Maartje Paumen: 'Speelster met rafelrandjes, fascinerend verhaal'

DEN BOSCH - "Een mooi en indringend boek, dat moet het worden." Robèrt Misset is maandag begonnen aan de autobiografie van Maartje Paumen. Het levensverhaal van de Bossche hockeyster is volgens hem absoluut 'een boek waard'.
"Vorige week is het contract getekend, vandaag ben ik echt begonnen", zegt Misset. "Ik heb twee weken vrij genomen voor een goede start, om meteen een flinke slag te maken. Alle facetten van de carrière én het privéleven van Maartje komen voorbij. Maar die twee weken zijn niet genoeg, daarna moeten we ook nog heel wat uren in het boek steken."

Het is de bedoeling dat het boek in september verschijnt. "Dat is de ambitieuze doelstelling. Maar we hebben tegen elkaar gezegd dat we ons niet op laten jagen. Maartje staat voor kwaliteit, net als ik. Het moet niet zo zijn dat het lijkt of het boek afgeraffeld is. En je moet ook rekening houden met het feit dat ze gewoon bij Den Bosch speelt en per se kampioen wil worden. We moeten goed plannen."

'Ups en downs'
Er zijn weinig hockeysters die een autobiografie hebben. "Met alle respect voor andere speelsters, maar Maartje Paumen is ook echt een boek waard. Het is een speelster met rafelrandjes. Ze heeft ups en downs gehad in haar leven. Het is een fascinerend verhaal."

In het boek komen haar sportleven en privéleven aan bod. Naast alle topprestaties en het feit dat ze meerdere keren de beste speelster van het jaar werd, komt ook haar liefdesleven aan bod. "Haar coming out als 23-jarige speelster, daar kun je niet omheen. Omdat het met een teamgenoot was lagen haar prestaties meteen onder een vergrootglas. En nadat het uit was, speelden ze nog vier jaar samen. Ook die episode komt aan bod."

ZIE OOK: De vele hoogtepunten van strafcornerkanon Maartje Paumen [OVERZICHT]


'Mooi en indringend'
Misset wil een 'mooi en indringend' boek schrijven. "Hopelijk laat het zien hoe topsport er aan de achterkant uitziet. Met zoveel prijzen lijkt het allemaal glamour, maar zo is het niet. Maartje heeft veel getwijfeld. Gouden medailles verbloemen veel. Natuurlijk speel je om de prijzen. Maar topsport is vaker niet leuk dan wel leuk."

Deel dit artikel: