Geert Wilders ontmoet de kiezers met een cordon beveiligers om zich heen

BREDA - Politicus Geert Wilders was woensdagmiddag vanaf drie uur aan het flyeren in Breda. Op het Van Coothplein hadden zich enkele honderden belangstellenden verzameld. Daarnaast was er veel beangstelling van nationale en internationale media. Omroep Brabant was er live bij:


"Brabant voelt als thuiskomen, het is altijd een mooie ontvangst", zei Geert Wilders tegen een verslaggever van Omroep Brabant. "We hebben veel steun in Brabant. In Rucphen scoorden we zelfs dertig procent van de stemmen, nog net geen absolute meerderheid. Van Tilburg tot Breda en van Helmond tot Eindhoven. Over de hele provincie zitten veel PVV'ers. We bekijken of we volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen in meer Brabantse plaatsen kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Mijn hart is bij de zuidelijke provincies."

Na de drukte op het Van Coothplein liep de voorman van de PVV omringd door een cordon beveiligers de Bredase winkelstraat in om kiezers te ontmoeten. "Want die zijn ondanks de regen in groten getale opgekomen, dat waardeer ik enorm", aldus Wilders. Daarna begon de PVV voorman aan een wandeling door de Bredase binnenstad en stopte zo af en toe om met kiezers te praten, flyer uit te delen, even op de foto te gaan of in discussie te gaan.

Ook PVV-aanhanger Jake Owen was in Breda aanwezig om Wilders te ontmoeten. "Geweldig dat hij een keer Breda aandoet. Ik weet als geen ander dat hij een grote aanhang heeft in West-Brabant."
De winkelstraat was al vroeg voor de komst van Wilders afgezet met dranghekken. In de binnenstad was veel politie op de been. Voor- en tegenstanders van de politicus waren aanwezig. Er zijn geen demonstraties gepland. Edwin Wagensveld, voorman van Pegida Nederland was aanwezig om te helpen bij het flyeren.  Geert in Brabant
Dat de PVV'er naar Breda was gekomen was niet vreemd. West-Brabant en bij uitstek de gemeente Rucphen is een echte PVV-gemeente. Wilders geeft later vandaag nog interviews aan Story en Privé.