Verantwoord vlees kopen? Vegetariër? In Giessen rollen al 25 jaar vleesvervangers van de band

EINDHOVEN - Gezonder eten, verantwoord vlees kopen of zelfs helemaal geen vlees eten. Hordes mensen zijn er vandaag de dag mee bezig. Toch produceert familiebedrijf Schouten in Giessen al zo’n 25 jaar vleesvervangers.

In het tv-programma Booming Brabant is aanstaande donderdag te zien hoe het bedrijf een vooruitziende blik omzette in producten die nog steeds in de schappen liggen.

Swingstate
Verkiezingen voor de Tweede Kamer. We konden er de afgelopen periode niet omheen. Maar wat betekent de verkiezingsuitslag voor Brabant? Peter Struik, voorzitter van de Brabant Zeeuwse Werkgeversvereniging en CEO van Fuijfilm in Tilburg, vertelt in de studio wat de uitslag voor Brabant betekent. Komt de uitslag in swingstate Brabant overeen met het landelijke beeld?


Snapchat Marketeer
In de studio is ook twintiger Liam Tjoa te gast. Hij is een succesvol Snapchat Marketing Specialist. Op zijn vijftiende startte hij zijn eerste bedrijf. Nu runt hij het succesvolle bedrijf GoSpooky, met als vaste klanten ABN Amro, Albert Heijn en Heineken USA. In Booming Brabant vertelt de ondernemer over het geheim achter zijn succes.

Grote farmabedrijven deden zo’n vijf jaar geleden de vroeg-fase ontwikkeling van medicijnen van de hand. Kleinere  farmabedrijven sprongen in het gat in de markt. Het gebrek aan productiecapaciteit werd gecompenseerd door Chemconnection. Het bleek een gouden greep.

Als je als start-up binnen een jaar al de 'bright VR award' voor beste VR game op de schoorsteenmantel hebt staan, dan doe je iets goed. Pillows Willow VR studio ontving de award voor de game Pillows Willow. Maar het bedrijf van Peter Kortenhoven maakt nog meer games in virtual reality, als het maar geweldloos is.