Do zingt in het Nederlands: ‘Dit is pas het begin’

EINDHOVEN - Toen Do in 2015 meedeed met het programma ‘De beste zangers van Nederland’ ontdekte ze een nieuw talent. Door het nummers ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes te coveren kwam ze erachter dat Nederlandstalig zingen haar goed paste. “De liefde is daar gegroeid.”

Het resultaat van die liefde is sinds een paar weken te verkrijgen en heet ‘Momentum’. Op die CD staan elf Nederlandstalige tracks. Het album is in de zomer van 2015 ontstaan tijdens een writing camp op een prachtige kasteelboerderij bij Dijon, Frankrijk. Met een tiental Nederlandse componisten, waaronder Han Kooreneef en Joost Marsman, zijn de eerste stappen gezet.

Het ei is gelegd
“Met in totaal negen van mijn favoriete schrijvers zijn we daar vier dagen geweest," zegt de Eindhovense. "Ik heb toen aangegeven waar ik vind dat mijn nieuwe plaat over moet gaan. In groepen van drie zijn ze gaan schrijven. Ik hopte van schrijfkamer naar schrijfkamer en leverde dan mijn bijdrage.” Zo is het ei gelegd met als naam Momentum. “Het leven bestaat uit momenten.”

Wat opvalt, is dat alle platen over gevoelens gaan. “Ik vind het leuk om gevoelens te delen. Dat doe ik graag. Mijn filosofie van het leven. Graag wil je een eigen identiteit en die heb ik op deze manier gevonden.”

Nieuwe fase
Is dit het begin van een nieuwe fase? “Ja”, zegt ze volmondig. "Dit past goed bij me. Al zal ik ook de andere dingen blijven doen. Dit is wel iets wat een vervolg krijgt. Ook leent dit album zich goed voor het theater, dus daar kijk ik ook naar uit.”