Wisenten moeten in De Maashorst blijven, bepleiten natuurorganisaties

17 maart 2017 om 00:41
nl
Natuurorganisaties hebben donderdagavond tijdens de drukbezochte raadsvergadering van de gemeente Landerd gepleit voor het behoud van de wisenten. De groep was bang dat de gemeente terugkomt van het besluit om deze Europese bizons in natuurgebied De Maashorst te houden.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

"We hebben het gevoel dat we alles hebben gezegd wat we wilden zeggen", zegt een woordvoerster van Vogelwacht Uden donderdagavond tegen Omroep Brabant. In de volledige tekst (PDF, 336kB) staat onder meer dat de wisent een belangrijke publiekstrekker is en daarmee een aanwinst is voor de recreatiesector.

Volgens hen zou het dier de natuur beter onderhouden dan andere grazers zoals schapen. De kudde wisenten verblijft inmiddels al een jaar in het gebied.

LEES OOK: Grootste zoogdier van Europa vanaf vandaag in Brabantse natuur

De voorlopige conclusie is dat de dieren nog mogen blijven in Landerd. In mei volgt een evaluatie en daarna wordt bepaald wat er met de dieren gaat gebeuren.

Wisent blijft omstreden
De Maashorst ligt verspreid over Bernheze, Landerd en Uden. In alle drie de gemeenten blijft de wisent een omstreden dier, ondanks het besluit van de drie colleges en andere betrokken partijen om het beest veertien maanden met rust te laten.

LEES OOK: 'Weg met de wisent!', omwonenden Maashorst starten actie

De opstellers van de anti-wisentpetitie willen zich niets aantrekken van dat besluit. Het is niet bekend wie hier achter zit(ten). Zij vinden ook dat de tauros onmiddellijk plaats moet maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.