'Facebookviezerik' opnieuw onderzocht na lastigvallen meisjes op social media

DEN BOSCH - Jack S., de 46-jarige ex-tbs'er uit Eindhoven die verschillende meisjes via social media lastigviel en om naaktfoto's vroeg, is door de rechter naar het Pieter Baan Centrum gestuurd voor observatie. De rechtszaak tegen de man is uitgesteld tot 9 juni.
De man deed zich op internet voor als de 17-jarige jongen Jessie en zocht vervolgens via Instagram contact met een meisje van 14 uit Asten. Vervolgens ontstond er intensief contact en stuurde hij rozen naar haar huis.

Toen de vader van het slachtoffertje erachter kwam dat 'Jessie' in werkelijkheid een volwassen man was, begon hij een klopjacht. Hij achterhaalde de identiteit van S. en wist hem uiteindelijk te vinden. De vader waarschuwde de politie maar voordat die arriveerde, mishandelde hij S. Enkele uren later meldde de vader zich op het politiebureau waar ook hij werd aangehouden.

LEES OOK: Mishandeling Facebook-bedrieger is terecht volgens moeder slachtoffer: 'Papa is een held'

Niet komen opdagen bij rechtbank
De 'Facebookviezerik' had eind november 2016 voor de rechter moeten verschijnen omdat hij een Valkenswaards meisje via social media had lastiggevallen, maar hij kwam toen niet opdagen. Ook in de regio Rotterdam maakte hij waarschijnlijk slachtoffers.

Justitie verdenkt S. van het gebruik van social media-accounts van een meisje zonder toestemming (computervredebreuk), het plaatsen van haar foto's op andere sites met onzedige teksten erbij (smaad en laster), bedreiging van een ex-vriendin via whatsapp en belaging door in een tuin van een ander meisje bloemen neer te leggen (erfvredebreuk).