RBC is boos op KNVB en eist plek in top amateurvoetbal

22 maart 2017 om 12:23
nl
Het bestuur van RBC is boos op voetbalbond KNVB. De club uit Roosendaal vindt het niet eerlijk dat over ruim een jaar beloftenploegen in de bovenste regionen van de voetbalpiramide mogen instromen, terwijl RBC na het faillissement zelf helemaal onderaan de ladder moest beginnen. RBC eist nu een plek in de Derde Divisie in het seizoen 2018/2019.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Naday RBC failliet ging in 2011, maakte de club in 2012 een doorstart als amateurclub. De Roosendalers moesten in de vijfde klasse beginnen, het allerlaagste niveau. Volgens de KNVB was dat de enige optie.

De voetbalbond stelde vorig jaar dat beloftenteams ook onderaan de ladder moesten beginnen, maar kwam daar dinsdag tijdens een bondsvergadering op terug.

Deze ploegen mogen in het seizoen 2018/2019 in de Tweede of Derde Divisie instromen. Dat is het hoogste en het op één na hoogste amateurniveau.

LEES OOK: RBC heeft vertrouwen in de toekomst: 'Ooit spelen we weer profvoetbal'Het bestuur van RBC vindt de draai van de bond vreemd en eist nu dus ook een plek in de Derde Divisie. De voetbalbond heeft daar nog niet op gereageerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!