Björn van der Doelen brengt zelf album uit: 'Val allemaal maar kapot, ik doe het zelf wel’

EINDHOVEN - Björn van der Doelen was jaren geleden voetballer bij onder meer PSV, maar hij is alweer jaren actief als singer/songwriter. De pre-release party van zijn vierde album 'De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer' is donderdag. Volgende maand is de officiële release.

Veel liedjes op het album zijn rustig, een paar iets meer up-tempo. Als je de nummers beluistert, zou je denken dat Björn een heel zwaar leven heeft. "In tegendeel. Het gaat fantastisch, maar om dat nou op te schrijven, dat vind ik zinloos."

Veel instrumenten en muzikanten

Het vorige album nam Björn op met de band Allez Soldaat. Nu is hij anders te werk gegaan. "Ik ben samen met drummer Mischa Porter en bassist Harmen de Bresser gaan zitten en we zijn gaan kijken wat we erbij wilden. Dat werden dus pedal steel, cello, viool, koortjes, van alles."

Dit album heeft Björn in eigen beheer uitgebracht. "Het vorige bracht ik nog uit via het label van Mathijs Leeuwis en Jeroen Kant, maar zij zijn gestopt. En om nou rond te gaan sjouwen met die plaat. Toen dacht ik: val allemaal maar kapot, ik doe het zelf wel. Haha en eigenlijk viel het wel mee."

Optredens

De pre-releaseparty is donderdagavond in het Rozenknopje in Eindhoven. De officiële releaseparty is op 23 april in Paradox in Tilburg. "Het album is vanaf 21 april te beluisteren via Spotify en als je een mailtje stuurt, dan stuur ik 'm al op.”

En je hoeft er niet lang op te wachten. Want Björn rijdt iedere dag naar het postkantoor om wat lp's en cd's op de post te doen.

Meer over dit onderwerp:
bjorn van der doelen muziek studiogasten