Zwaar vuurwerk naar binnen gegooid bij neonazi Johnboy Willemse

23 maart 2017 om 15:20
nl
Het huis van de extreemrechtse Johnboy Willemse in Ravenstein is bestookt met Cobra 6. Dit volgens de politie extreem zware vuurwerk is maandagnacht door de brievenbus gegooid, maar dat is nu pas bekend geworden.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De explosie en de brand leidden tot schade aan het pand. Er raakte niemand gewond. De politie is direct een sporen- en buurtonderzoek begonnen. De gemeente Oss, waar Ravenstein onder valt, neemt geen maatregelen voordat dit onderzoek is afgerond.

Verband met demonstratie?
Ze gaat ook de handel en wandel na van het slachtoffer om er achter te komen of hij bijvoorbeeld een conflict met iemand heeft. Mogelijk heeft de aanslag te maken met een demonstratie, die een actiegroep zaterdag wil houden. Willemse is hierbij betrokken.

Het gaat om een betoging van ‘Stop de asielwaanzin kom in verzet’. De aankondiging leidde tot vragen van de fractie van SP in de gemeenteraad van Oss. De socialisten willen van Burgemeester en Wethouders onder meer weten wat er op voorhand gedaan wordt om racistische uitingen te voorkomen.

Later reactie gemeente Oss
De SP stelt verder dat dit soort demonstraties racistische uitingen normaliseert. Het college wordt gevraagd ook hierop zijn visie te geven.

De gemeente Oss laat weten dat met de organisator afspraken zijn gemaakt om er voor te zorgen dat de demonstratie in een goede en rustige sfeer gaat verlopen. Zo is er gesproken over de groottte van de groep, de route, het aanvangstijdstip en hoe laat de actie beëindigd zal zijn.

Ruiten ingeslagen
Willemse organiseerde eerder demonstraties tegen asielzoekers. In juli vorig jaar werden ruiten van de voordeur van zijn huis ingeslagen. Hij ging er toen vanuit dat dit was gebeurd, omdat hij tegen de komst van asielzoekers is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.