Grand Slam-winnaars naar Ricoh Open: 'Prachtige namen komen naar Rosmalen'

24 maart 2017 om 13:01 • Aangepast 21 november 2020 om 02:35
nl
Met Juan Martin del Potro en Marin Cilic hebben er weer twee tennistoppers toegezegd deel te nemen aan de Ricoh Open, het grastoernooi van Rosmalen. Toernooidirecteur Marcel Hunze is blij met de huidige basis van het deelnemersveld.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Hier zijn we blij mee", zegt Hunze over de toezegging van Del Potro en Cilic. "Tennisliefhebbers zien graag topnamen spelen. En dit zijn prachtige namen. Del Potro is bovendien een van de meest populaire spelers, wereldwijd."

Wachten op privacy instellingen...

De Argentijn staat momenteel op plaats 34 op de wereldranglijst. De voormalig nummer vier van de wereld is bezig aan een sterke comeback na langdurig blessureleed. In 2009 won hij de US Open.

Cilic won de US Open in 2014, de Kroaat is momenteel de nummer negen van de wereld. Eerder gaf David Goffin aan mee te doen in Rosmalen. De Belg is nummer twaalf van de wereld.

"Met het drietal hebben we hele goede namen. Samen met Robin Haase, de beste Nederlandse tennisser van dit moment, hebben we een mooie basis", geeft Hunze aan. "Er komen nog wel wat namen bij. Het kan alleen maar mooier worden."

'Weet niet wat spelers willen'
Achter de schermen is de organisatie druk bezig om het deelnemersveld bij zowel de mannen als vrouwen rond te krijgen. "Begin mei willen we alle deelnemers rond hebben. We zijn spelers aan het polsen, of ze willen of niet. Je bent afhankelijk van de definitieve planning van spelers. Maar als iemand een slecht gravelseizoen heeft, willen ze soms een extra week op het gras hebben. Het is afhankelijk van veel facetten."

Naast de 'prachtige namen' bij de mannen is Hunze blij met de toezegging van Kiki Bertens. "De rest van het deelnemersveld bij de dames willen we de komende twee tot drie weken vullen." Ricoh Open is van 12 tot en met 18 juni 2017.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.