Coffeeshop De Apotheker in Eindhoven moet een jaar dicht

EINDHOVEN - Coffeeshop De Apotheker op het Stratumseind in Eindhoven gaat voor 360 dagen op slot. Dat heeft burgemeester John Jorritsma besloten.
Aanleiding is de vondst van ongeveer honderd kilo aan hennep en hasj in het huis van de exploitant van de coffeeshop in Nuenen. Ook werden er wapens, munitie en een vlindermes gevonden.

Huis vol drugs
De politie kwam die vondst op het spoor toen de exploitant werd aangehouden omdat hij te hard reed in een auto zonder APK. De man vertelde zelf tegen de politie dat zijn hele huis vol lag met drugs en dat die voor de verkoop in de coffeeshop waren.

Dat de drugs voor de verkoop waren, noemt burgemeester Jorritsma aannemelijk. Toch wil dat volgens Jorritsma niet zeggen dat een burgemeester de bevoorrading van een coffeeshop dan moet gedogen. De exploitant mag volgens de wet maar 500 gram voorraad hebben. Bij 80 kilo of meer volgt een sluiting van een jaar.

Café De Bakkerij
De Apotheker en naastgelegen café De Bakkerij zijn een begrip op Stratumseind. De overleden zanger Armand haalde er zijn wiet. De twee zaken zitten in hetzelfde pand. De Bakkerij hoeft niet dicht. De gedeelde keuken moet worden afgesloten, zo schrijft Jorritsma. Anders moet die ook op slot.

De exploitant van de coffeeshop is vorige week ingelicht over de sluiting. Hij kan nog een kort geding aanspannen. Een datum van de sluiting is daarom nog niet bekend.