'Hoe dit kan vragen wij ons ook af', NS over vallende steenstrips station Breda

BREDA - De NS laat vrijdag onderzoeken hoe donderdagavond twee steenstrips van het gloednieuwe stationsgebouw in Breda konden loslaten. "De aannemer gaat allerlei tests uitvoeren", laat NS-woordvoerder Hessel Koster weten.

De losgeraakte steenstrips zijn geen bakstenen. Het is decoratiemateriaal. "Deze strips zijn op het gebouw geplakt en ogen als stenen. "Het is dus gelukkig niet de constructie, maar desalniettemin wel heel vervelend", vertelt Koster. "Ook vanwege de overlast voor mensen die daar hun fiets hebben gestald."

Hoe de twee steenstrips van het nieuwe gebouw konden loslaten, is nog niet duidelijk. "Dat vragen we ons ook af."

Andere stalling
Vanwege het losraken van de steenstrips, moesten mensen die donderdagavond hun fiets bij de onbewaakte fietsenstalling bij het station wilden ophalen een bouwhelm op. Deze vrijdag kunnen reizigers hun fiets niet meer in de onbewaakte stalling parkeren. 

"Als je daar komt, word je verwezen naar een andere stalling", legt Koster uit. "Die stallingen zijn er gelukkig genoeg. Mensen die hun fiets nog hebben staan in de onbewaakte stalling, kunnen die nog ophalen. Die moeten dan wel een bouwhelm op voor de veiligheid."

Later op de dag zal de gemeente de overgebleven fietsen verplaatsen. 

Meer over dit onderwerp:
steenstrips station breda stenen