PVV Noord-Brabant zoekt gemeenteraadsleden: 'Maak Brabant weer van ons'

EINDHOVEN - De PVV Noord-Brabant wil dat de beweging van Geert Wilders volgend jaar ook in onze provincie in zoveel mogelijk gemeenten mee doet aan de lokale verkiezingen. Op de facebookpagina van de PVV Noord-Brabant staat een oproep aan mensen om zich te melden als kandidaat. “Maak Brabant weer van ons”, schrijft de provinciale afdeling.

Mensen kunnen zich kandidaat stellen via het emailadres van de PVV Noord-Brabant. De partij van Wilders is nu alleen vertegenwoordigd in Den Haag en Almere. Geert Wilders zei in een interview met het AD: “Van provincie tot provincie, van stad tot stad, van dorp tot dorp, overal gaan wij ons land terugveroveren”.


Geert Wilders heeft vrijdag tegenover het ANP bevestigd dat hij in ieder geval mee wil doen in Rotterdam, Urk en de Twentse gemeenten Enschede, Almelo en Twenterand. In al die gemeenten haalde de PVV tijdens de laatste landelijke verkiezingen veel stemmen.

PVV tweede in Brabant
Als het aan de Brabantse PVV-afdeling ligt gaat de partij ook in onze provincie raadszetels bezetten. De partij doet het goed in Brabant. Na de VVD trok de PVV in onze provincie vorige maand de meeste kiezers naar de stembus, namelijk 14,5 procent.

Rucphen is de gemeente waar de PVV al twee landelijke verkiezingen op rij de populairste partij is met 27,4 procent van de stemmen in 2012 en 38.9 procent van de stemmen dit jaar. Ook in Helmond doet de partij van Wilders het goed. Daar was tijdens de laatste verkiezingen een opmerkelijk klein verschil tussen VVD (21 procent) en PVV (20,6 procent). Een half procent of de PVV was de grootste partij geworden in de vijfde stad van de provincie.

Lijst Pim Fortuyn
In Eindhoven zou de PVV zomaar mee kunnen doen als raadslid Rudy Reker zich bij de partij van Wilders aansluit. Reker is nu de laatste eenmansfractie van de Lijst Pim Fortuyn in Nederland, althans de laatste die deze naam gebruikt.

Hij liet daags na de verkiezing op 15 maart weten dat hij met het bestuur van zijn partij gaat overleggen om men zich bij de PVV aan zal sluiten. In een gesprek met het Eindhovens Dagblad zei Reker dat de LPF en de PVV niet veel van elkaar verschillen als het gaat om immigratie en islam. “Wij zouden het meer diplomatiek vertellen”, zei Reker.