Binnenkijken in afgebrand restaurant Etenstijd: 'Het is allemaal voorbij'

7 april 2017 om 10:01 • Aangepast 21 november 2020 om 02:15
nl
Troosteloos staat een bekertje met yoghurt donderdagochtend tussen de restanten van restaurant Etenstijd in Tilburg. In allerijl achtergelaten toen daar woensdagavond brand uitbrak. Net zoals een jas, die nu op de bosjes ligt. Van het Tilburgse familierestaurant is weinig over.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

"Er staan nog wat halve buitenmuren, maar ook die staan op instorten", ziet verslaggever Floyd Aanen. "Het hele restaurant van de familie Meurs is weg. Steeds meer mensen komen het parkeerterrein op. Ik heb een aantal schoonmakers gesproken. Die stonden hier met tranen in de ogen te vertellen dat ze negen jaar hier gewerkt hebben. Ze realiseerden zich dat het nu voorbij is."

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant bevestigt donderdagmiddag dat de brand in een frituurpan is ontstaan.

Wachten op privacy instellingen...

In het gebouw is het donderdagochtend erg vochtig vanwege alle bluswerkzaamheden. "Het smeult nog en het knettert. Er hangt een enorme brandlucht. En soms zie je links of rechts in een hoekje nog een rookpluimpje en een klein vuurtje."

LEES OOK: Getuige van brand bij Etenstijd in Tilburg: ‘De vlammen sloegen uit de frituurpan’

Vuurzee
"Het is duidelijk te zien wat voor vuurzee er hier is geweest", vertelt Aanen. "Als je hier rondloopt, moet je ook goed oppassen dat er niks naar beneden komt."

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.