Thuiszorgmedewerkers Roosendaal zijn onzekerheid beu

ROOSENDAAL - Zo'n dertig thuiszorgmedewerkers en cliƫnten protesteerden donderdagavond voor het gemeentehuis van Roosendaal. Ze zijn boos omdat er nieuwe thuiszorgbedrijven komen en daardoor zitten ze in grote onzekerheid.
Zes weken geleden werd er ook al geprotesteerd. Toen wilde de medewerkers dat er duidelijkheid kwam en dat ze konden solliciteren bij de nieuwe baas. "Er is letterlijk in de afgelopen zes weken niets gebeurd", zegt cliënt Carolien in 't Veen die het protest organiseert. "Er is niet overlegd over het overnemen van personeel en daardoor weten we nog steeds niet waar we aan toe zijn."

ZIE OOK: Jonge medewerkers nemen Roosendaalse thuiszorg over: 'Zij kunnen nog geen vaatdoek uitwringen'

Door een Europese aanbesteding neemt het Schiedamse Axxicom vanaf juli de thuiszorg in Roosendaal over. En vooral doordat er geluiden opgaan dat dit bedrijf met jonge mensen wil gaan werken, is er veel ophef. Ook is er angst dat er onder het minimumloon gewerkt moet worden.

Reactie wethouder
Wethouder Corné van Poppel sprak de actievoerders even toe. Hij gaf aan dat hij maandag een gesprek heeft met twee zorgaanbieders.
Meer over dit onderwerp:
roosendaal thuiszorg acties