Wil Boessen nieuwe hoofdtrainer FC Den Bosch: 'Positief verrast over sportieve klimaat'

DEN BOSCH - Wil Boessen is de nieuwe hoofdtrainer van FC Den Bosch, hij volgt Wiljan Vloet aan het einde van dit seizoen op. De oefenmeester en club hebben een akkoord bereikt over een contract voor een jaar, met een optie voor nog een jaar.
"Ik heb enkele vruchtbare gesprekken met de clubleiding van FC Den Bosch gevoerd en ben positief verrast over het sportieve klimaat binnen de club", zegt Boessen op de website van zijn nieuwe club. "FC Den Bosch is een echte volksclub met een Bourgondisch karakter. De club heeft een duidelijke sportieve visie en wil nadrukkelijk stappen voorwaarts zetten de komende jaren."

"Ik kijk er naar uit om hier mijn bijdrage aan te leveren en om met deze talentvolle spelersgroep aan de slag te gaan. Ik zie het als een mooie uitdaging om met zijn allen de stijgende lijn binnen de club door te trekken en te vertalen naar goede prestaties op het veld", aldus Boessen.

'Ambitieuze trainer'
Algemeen directeur Bert Wernke sprak samen met commissaris Jan Gösgens met meerdere kandidaten. "We hadden direct een uitstekende klik met Wil Boessen. Wil loopt al lange tijd mee in de voetballerij en is zeer ervaren. We zien in hem een ambitieuze trainer die zin heeft om bij FC Den Bosch aan de slag te gaan."

"We zijn er van overtuigd dat hij met zijn kennis en ervaring past bij onze club en in staat is om onze talentvolle spelersgroep beter te maken en verder te brengen."

Voormalig trainer FC Oss
FC Oss was de laatste Nederlandse club waar Boessen aan het roer stond, met die club zette hij een knappe prestatie neer door een periodetitel te pakken. De afgelopen twee jaar was Boessen actief in Thailand, eerder was hij als trainer actief bij VVV-Venlo en Fortuna Sittard.
Meer over dit onderwerp:
fc den bosch wil boessen jupiler league voetbal