Lekker vies: worstelen in de modder bij jubileumeditie Kwalleballen [FOTO'S]

DOMMELEN - Vies, viezer, viest. In Dommelen werd er zondag weer een potje onvervalste modderrugby gespeeld. De ingrediƫnten: een omgeploegd, kletsnat maisveld, een loodzware zandzak en fanatieke spelers die niet bang zijn om helemaal los te gaan in de blubber.
Het modderrugby in Dommelen - ook bekend als Kwalleballen - is mateloos populair. Dit jaar is alweer de 25e editie en het aantal mensen dat het blubberveld betreedt voor een wedstrijdje is groter dan ooit.


Heel veel foto's
Onze fotografe was ook bij het modderspektakel in Dommelen en schoot schitterende foto's. De fotoserie is via deze link te bekijken.


Duwen, trekken en tackelen
De spelregels zijn simpel. Scoren doe je door de natte zandzak in de waterbak van de tegenstander te gooien. Eigenlijk is alles toegestaan om dit te voorkomen: duwen, trekken, tackelen en bovenop de ander springen. Alleen als een van de rugbyers echt in het nauw komt en kopje onder dreigt te gaan in de drek, grijpt de scheidsrechter in.


Ook voor kinderen
Ook voor kinderen zijn er dit keer Kwalleballen-wedstrijden. Een ideale aanleiding om eens in de modder te spelen, zonder dat vader of moeder waarschuwen dat de kleren wel schoon moeten blijven. Hier mag alles. En kledingstukken die te vuil zijn om te wassen, gaan gewoon de vuilnisbak in. 
[photo:http://imgb.igcdn.nl/d0db7a33820043b1a7b750ad68b16aaa/opener/Foto_Karin_Kamp.jpg]