Jongens die seksfoto’s verspreidden moeten excuusbrief aan slachtoffer schrijven

10 april 2017 om 18:44
nl
Een excuusbrief aan het slachtoffer en een boete van 300 euro. Als twee verdachten in de Tilburgse sextingzaak zich hieraan houden, worden zij niet vervolgd.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De twee jongens van zeventien jaar uit Waalwijk en Poppel (België) worden ervan verdacht tientallen naaktfoto’s van minderjarige Tilburgse meisjes te hebben verspreid. De foto's waren vooral te vinden op Instagram.

De zaak speelde met name op het Vakcollege in Tilburg. De meisjes stuurden de foto's vaak naar hun vriendje of een jongen die ze leuk vonden. Het was nooit de bedoeling dat deze foto's online zouden komen. Diverse slachtoffers deden aangifte, maar slechts een van hen wilde de geleden schade op de dader verhalen. Aan dit meisje moet het tweetal een excuusbrief schrijven.

Aanbod geweigerd
De derde verdachte in de zaak, een 16-jarige Tilburger, weigerde eerder een aanbod van het Openbaar Ministerie. Hij weigerde een taakstraf, omdat hij vreesde dat een veroordeling voor het verspreiden van kinderporno hem de rest van zijn leven zou achtervolgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.