CoCo Vandeweghe en Nicolas Mahut verdedigen titels bij Ricoh Open

11 april 2017 om 18:55 • Aangepast 21 november 2020 om 02:07
nl
Coco Vandeweghe en Nicolas Mahut verdedigen hun titel op het Ricoh Open in Rosmalen. De organisatie van het tennistoernooi in Rosmalen maakte de komst van het tweetal dinsdagmiddag bekend.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Vandeweghe won de titel in 2014 en 2016. Na Kiki Bertens is de Amerikaanse de tweede grote naam van het deelnemersveld bij de vrouwen. Vandeweghe bereikte bij de afgelopen Australian Open de halve finale. Vandeweghe staat momenteel op plaats 24 op de wereldranglijst.

ZIE OOK: Grand Slam-winnaars naar Ricoh Open: 'Prachtige namen komen naar Rosmalen'

Drievoudig winnaar Mahut
Na Juan Martin del Poro, Marin Cilic, David Goffin en de Nederlander Robin Haase heeft de organisatie van het Ricoh Open met Nicolas Mahut weer een bekende naam gestrikt voor het mannentoernooi. Mahut, voormalig nummer één van de wereld in het dubbelspel, won in 2013, 2015 en 2016 het toernooi in Rosmalen.

Mahut staat op de wereldranglijst momenteel op plaats 46, twee plaatsen voor Haase.

Wachten op privacy instellingen...


'Heel blij met titelverdedigers'
"We zijn heel blij met de twee titelverdedigers", zegt toernooidirecteur Marcel Hunze. "Ook wij moeten natuurlijk onderhandelen, gelukkig is dat met goed resultaat. Ze spelen graag op het Brabantse gras. De sfeer is goed, de banen zijn goed."

Er is wel wat concurrentie voor het Ricoh Open. "Andere grastoernooien als Stuttgart en Nottingham. Maar de grootste concurrent is eigenlijk Roland Garros, dat is de week voor ons. Als spelers het daar goed doen zijn ze vaak wel vermoeid of licht geblesseerd. Dan overwegen ze niet te spelen in onze week. Dat vinden wij natuurlijk jammer."

Hopen op Maria Sharapova
Het deelnemersveld is nog niet rond. Hunze heeft nog wel een wens: Maria Sharapova. "Ze begin over twee weken weer te spelen. Het zou heel mooi zijn als we haar kunnen overtuigen hier te spelen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.