Vader en moeder de cel in voor 'brandmerken' tienerdochter

12 april 2017 om 18:58
nl
De rechtbank in Breda heeft een vader en moeder veroordeeld voor het mishandelen van hun dochter. Pa en ma kregen allebei een zwaardere straf dan verwacht: twee weken cel. Ze hadden tegen de benen van hun dochter van dertien een hete lepel geduwd. Sommige brandwonden zullen waarschijnlijk voor altijd zichtbaar blijven.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

De heftige zaak diende twee weken geleden voor de rechtbank in Breda. Op de zitting werden taakstraffen geeist tegen beide ouders uit Waalwijk, maar ook voorwaardelijke gevangenisstraffen, als stok achter de deur. De rechter dacht er dus anders over.

Onacceptabel
'Verdachte dient ervan doordrongen te zijn dat haar handelen niet kan en zal worden geaccepteerd', schrijft de rechtbank in het vonnis over de moeder (37) Zij had de lepel zeker negen keer tegen de benen van het meisje geduwd.

De rechtbank wil aannnemen dat moeder boos was over het gedrag van haar dochter maar vindt dat zij zich niet kan beroepen op psychische overmacht.

De rechtbank rekende de vader (43) en moeder de gebeurtenissen nog zwaarder aan dan de officier van justitie en legde ze ieder twee weken cel op. Ze krijgen nog eens negentig dagen celstraf als ze binnen twee jaar weer de fout in gaan. Bovendien krijgen ze 180 uur taakstraf.

Contactverbod
De rechter heeft ook bepaald dat de vader en moeder geen contact mogen zoeken met de dochter, zolang de reclassering dat nodig vindt.

Volgens de rechtbank in Breda hebben de ouders in juni 2015 hun dochter ernstig mishandeld. Ze hebben daarmee de 'lichamelijke en geestelijke integriteit van hun dochter op ernstige wijze geschonden. Kinderen behoren door hun ouders beschermd te worden en in een veilige omgeving op te groeien', staat in het vonnis.

Gezin uit elkaar
Pa en ma hadden geen strafblad. Het gezin stond niet bekend als probleemgezin en was ook niet bekend bij hulpinstanties en de politie. Na de mishandeling is het gezin uit elkaar gevallen.

Moeder woont met de jongste kinderen bij een broer in het buitenland. Pa woont samen met de oudste dochter. Het slachtoffer woont bij een pleeggezin, op een geheime plek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.