Dollevoet gaat op voor tiende poging, zegt hij bij presentatie Dakar 2018

LOON OP ZAND - Het is nog maar de vraag wie er allemaal naar Zuid-Amerika reizen, maar sportief directeur Marc Coma van de Dakar Rally was hoogstpersoonlijk naar Loon op Zand afgereisd om de route van 2018 aan de Nederlandse coureurs te presenteren.

De Dakar Rally begint komend jaar in Lima, de rustdag is in La Paz en de finish in Cordoba. De tocht door Peru, Bolivia en Argentinië is op papier aantrekkelijk, met vooral in het begin eindelijk weer veel zandduinen. Trucker Gerard de Rooy liet echter weten dat hij weinig trek heeft in de rally. En met hem twijfelen veel Brabantse vrachtwagencoureurs om zich in te schrijven voor de komende editie.

Coma: 'Ik heb geluisterd'
Sportief directeur Marc Coma deed in Loon op Zand zijn best om de kritiek te pareren. "Ik ben trots op deze route. Peru komt terug. Ik heb geluisterd naar de deelnemers, we krijgen nu zand en duinen."

Vooral het schrappen van een aantal etappes afgelopen editie was voor veel Brabanders een doorn in het oog, waardoor het nog maar de vraag is hoeveel Brabanders volgend jaar daadwerkelijk aan de start staan. Coma: "Ik snap dat ze niet blij waren. Maar de Formule 1 in China schrapt ook een dag. Met dat weer in Bolivia hadden we ook geen andere optie."

Van den Goorbergh van de partij
De twijfel lijkt vooral bij vrachtwagencoureurs toegeslagen. Motorrijder Jurgen van den Goorberh is blij met de nieuwe route. "Peru is echt mooi. We zitten minder lang op hoogte in Bolivia. Het is een complete rally. Ik ga nog een laatste keer met de motorfiets. Mijn tiende keer. Ik wil het mooi afsluiten."

Dollevoet doet het weer
Ook autocoureur Ebert Dollevoet begint in 2018 aan zijn tiende Dakar Rally. Hij haalde alleen nog nooit de finish. Toch gaat de uit Nuland afkomstige Dollevoet het weer proberen. In dezelfde auto, dit keer met Arjan Arendse naast hem als navigator.

Deel dit artikel: