Na een avondje Paaspop met de bus naar Eindhoven... dat kan dus niet

SCHIJNDEL - Waarom rijden er dit weekend vanuit Paaspop geen nachtbussen naar Eindhoven? Dat vraagt vaste Paaspop-ganger Maartje Heldoorn zich af. Al jaren moet ze eerder van het festival vertrekken om nog thuis te komen, en ze is niet de enige.

Vrijdagmiddag begint het driedaagse muziekfestival Paaspop en mensen uit alle hoeken van Nederland trekken naar Schijndel. De frisse lente is voor velen iets te vroeg in het jaar om te kamperen, maar er zijn pendelbussen naar het station in Den Bosch. Voor degenen die daarna nog de trein naar Eindhoven willen nemen, betekent dat echter ze soms de hele laatst act moeten missen om de trein te halen.

LEES OOK: Paaspop 2017 gaat weer van start [LIVEBLOG]


"Zondag komt Kensington afsluiten maar helaas, doordat er geen vervoer meer is moeten we onze geliefde band, waar we eigenlijk voor kwamen, missen. Dit is een grote domper", vertelt Maartje teleurgesteld. Ze heeft busbedrijf Arriva al gecontacteerd, maar zij konden niets voor haar betekenen.

Maartje is niet de enige met dit probleem. "Ik ben van mening dat wanneer je tot de laatste act zou willen blijven, je altijd in staat gesteld moet worden om het openbaar vervoer te kunnen nemen", aldus Deniz van den Heuvel. Nuchter blijven op het festival is voor sommigen ook geen optie. "Ik wil gewoon veel bier drinken en in de bus in slaap kunnen vallen", aldus Eindhovense festivalganger Teun Jansen.

Dat de camping voor Maartje geen optie is, zorgt bij sommige Paaspopfans voor onbegrip. "De camping is het leukste van heel paaspop, je mist meer dan de helft van de gekkigheid als je niet op de camping overnacht", aldus Bosschenaar Mieke den Bol.

Heb jij ook dit probleem?
Omroep Brabant wil graag in contact komen met mensen die dit probleem herkennen. Samen moet er een oplossing te bedenken zijn! Mail ons als je ook na Paaspop met de bus naar Eindhoven wilt.
Meer over dit onderwerp:
schijndel festivals paaspop pendelbussen
Deel dit artikel: