Video

Paaspop-tenten veel te klein voor Doe Maar en Broederliefde

16 april 2017 om 02:16 • Aangepast 21 november 2020 om 02:01
nl
Fans van Broederliefde en Doe Maar hangen met de benen buiten, zaterdagavond op Paaspop. De hiphopsensatie is zo populair, dat de Phoenix-tent veel te klein is en de oude sensatie van Doe Maar zorgt zelfs voor huilende fans aan een dichte poort.
Profielfoto van Tom van der Meer
Geschreven door
Tom van der Meer

De beveiligers bij de ingangen zijn onverbiddelijk: pas als er iemand de tent uit gaat, mag er iemand bij. 

Geduld
De meeste fans bij de entree van de Phoenix zijn geduldig. Twee meiden die speciaal voor Broederliefde uit Amsterdam kwamen, wachten rustig op hun plek. "We komen vanzelf wel binnen", zegt een van de twee opgewekt. 

Ze kregen gelijk, want niet veel later stromen er al veel fans de tent uit. Te druk binnen. "We gaan wel vast naar het hoofdpodium", zegt een jong meisje, typisch de doelgroep van de rappers van Broederliefde. Maar blijkbaar doen de hits van een decennia oude band het net zo goed. "We wachten wel op Doe Maar", roept ze.

Wachten op privacy instellingen...

 

Het roept de vraag op of Broederliefde niet beter op hoofdpodium Apollo had kunnen staan. Al staat het daar zaterdagavond ook vol, met artiesten als De Staat, Doe Maar en Chef'Special. Tijdens het optreden van Doe Maar gaat het hek hier dicht, met tiewraps. Net als vrijdagavond bij UB40. Er passen 18.000 mensen in de tent, ongeveer tweederde van alle mensen op Paaspop. 

Wachten op privacy instellingen...

Niet kleiner
Fans buiten bij Doe Maar denken dat de tent kleiner is dan vorig jaar. Maar schijn bedriegt. Hij is breder, zegt een woordvoerder van Paaspop. Daardoor kunnen er evenveel mensen in. Teleurgesteld druipen de fans af. "Het festival is hartstikke goed georganiseerd. Alleen dit is heel jammer. Zoveel mensen komen speciaal voor Doe Maar, en dan sta je hier, voor een dicht hek." 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.