Grote hits, house en carnaval: geen muziekstijl wordt vergeten op Paaspop

SCHIJNDEL - Het is praktisch onmogelijk om niet aan je trekken te komen als je dit weekend op Paaspop bent. Aan werkelijk elke muzieksmaak is gedacht. De grote namen zijn natuurlijk te vinden op mainstage Apollo. Maar er is veel meer.

Fan van house? Neem eens een kijkje in de nieuwe Elrow, midden op het terrein. Volop kleur, intense muziek. Van begin tot eind draaien dj's hier fulltime door. 

Hoe anders is dan de Loco Royale. Dj's van Q-Music draaien hier de foutste nummers, Stuk TV blaast het dak eraf en zondag krijgt zelfs Jody Bernal een podium. Zie het als één groot carnaval. Dat spreekt de Paaspopgangers, toch overwegend Brabants, wel aan. 


Hiphop is populair
Een tent verderop staan ondertussen de grote hiphoppers van Nederland. In een tent die compleet is volgehangen met lichtbakken, treden artiesten op als Zwart Licht, Sevn Alias en Jonna Fraser. Stagediven is gelukkig niet verboden en van die vrijheid maken de mannen van Zwart Licht graag gebruik. 


En dan staan er naast de twaalf grote tenten ook nog her en der mini-optredens gepland. Plotseling klinkt er K3-muziek uit de tent die 'Het Kinderfeestje' heet. Maximaal honderd man staat binnen; het is er een knus feestje. Een deurtje verderop is 'the Wedding Chapel', waar het al net zo'n feest is. Geheel in stijl van een kapelletje in Las Vegas, waar van een nette bruiloft geen sprake is. 
Hakken
Buiten op het gras wordt even later weer volop gehakt, op de muziek van een dweilband. Suf? Zeker niet. Binnen de kortste keren verzamelt zich meer dan honderd man publiek. 

Meer over dit onderwerp:
paaspop schijndel
Deel dit artikel: