75.000 bezoekers op zonnig Las Vegas van Brabant: dit was Paaspop 2017

SCHIJNDEL - Wat hadden ze een geluk. De 75.000 bezoekers van Paaspop kregen afgelopen weekend - op het laatste uurtje na - nauwelijks regen te verduren. Vooral de 14.000 campinggasten waren daar dankbaar voor. Sterker: het zonnetje maakte de soms zo koude opening van het festivalseizoen zelfs heel aangenaam.

Vraag aan honderd bezoekers welke band het hoogtepunt was, en je krijgt 99 keer hetzelfde antwoord: Doe Maar. Helaas voor de fans: in de video die door Paaspop is vrijgegeven hoor je de band niet zingen. Fans die niet op Paaspop waren, of de tent niet meer in konden, moeten het doen met een instrumentaal stukje van Tijd Genoeg.

LEES OOK:
Van Baby Blue tot Anouk: dit was dag 1 van Paaspop
 

Naast deze oude knarren had Paaspop dit jaar nog veel meer te bieden. Jongeren stonden hutje mutje bij hiphoppers als Broederliefde en Ronnie Flex, feestbeesten konden losgaan op de knotsgekke muziek in de Loco Royale en housefans vonden elkaar op het nieuwe middenpodium Elrow. 
 
Cabaret
Lekker lachen kon ook volop. Cabaretiers als Javier Guzman en Guido Weijers stonden in het theater achter op het terrein. De Budelse Hans Teeuwen kreeg zelfs een plekje op hoofdpodium Apollo. Die had zondagmiddag de pittige opgave om de duizenden luidruchtige bezoekers in die tent te boeien. Dat lukte ten dele. 
 
LEES OOK: Dag 2 van Paaspop, met heerlijk zonnetje en stampvolle tenten
 

Wat naast de 220 podiumacts zeker wel aansloeg, waren de vele activiteiten rondom de muziek. Veel festivalgangers bekenden zelfs niet eens voor de artiesten te komen. De gezelligheid, daar komen ze voor. Of voor de vele activiteiten aan de randen van het terrein. Neem het spel waarbij je een vriend mag slaan met een schuimrubberen staaf, terwijl je in een badkuip op een achtbaanrails rijdt. Een daverend succes. 
 
Paaspop verliep volgens een woordvoerder zonder noemenswaardige incidenten. De enige die zich op het terrein misdroeg was een 41-jarige man, die het nodig vond een vrijwilliger op zijn neus te slaan.
 
LEES OOK: Kensington geeft dag 3 van Paaspop een knallend einde
 
Op tv
Wil je na drie dagen Paaspop nog eens rustig terugkijken op een stampvol weekend, of ben je gewoon heel benieuwd naar alle optredens? Kijk dan tweede paasdag vanaf 18.10 uur naar Omroep Brabant TV voor een compilatie. 

Alle foto's van de optredens en bezoekers vind je op Flickr. Hieronder een selectie van de allermooiste.


Meer over dit onderwerp:
paaspop schijndel
Deel dit artikel: