Paus zet zieke Tijn (van de nagellakactie) in het zonnetje

HAPERT - De ernstig zieke Tijn Kolsteren (6) uit Hapert is door paus Franciscus in het zonnetje gezet. De paus heeft de apostolische zegen uitgesproken over de jongen, die aan hersenstamkanker lijdt. Ook heeft hij een borstkruis opgestuurd, net zo één als hij zelf draagt, en een foto van zichzelf.
Dat is het resultaat van een actie van de Nijmeegse pastoor Johan Flapper. Die raakte eind vorig jaar onder de indruk van Tijn en zijn nagellakactie. De zesjarige jongen haalde 2,5 miljoen euro op voor zieke kinderen via Serious Request.

"Dat hij zich inzette voor andere zieke kinderen opdat zij ouder zouden mogen worden dan hij, heeft me gegrepen. Ik zag in zijn handelingen die van het kerstkind van Bethlehem", vertelt de Jezuïet, die tot dezelfde orde hoort als de paus.

"Daarom heb ik de paus een brief geschreven." Hij verzoekt daarin de 'Heilige Vader in alle nederigheid' om aandacht voor de jongen uit Hapert die nagels lakte voor 1 euro per stuk.

'Kranke jongen'

Het staatssecretariaat van Vaticaanstad stuurde een brief terug over de 'kranke jongen'. "Zijn Heiligheid begeleidt de kleine Tijn met gebed en vertrouwt hem toe aan de voorspraak van Maria, troosteres der bedrukten. Van harte verleent de Heilige Vader de kleine Tijn en zijn familie, Zijn apostolische zegen."

De ouders van Tijn waarderen de actie van de pastoor, maar hebben geen behoefte aan persoonlijk contact met de Jezuïet.

De pastoor is niet de enige die zich bekommert om de zieke jongen. Begin deze maand kreeg Tijn een onderscheiding van het Rode Kruis. Ook de deejays van 3FM zijn hem niet vergeten:

npo3fm

In januari kregen we het verdrietige bericht dat het bergafwaarts ging met de gezondheid van Tijn. Maar hoe is het nú met hem? Domien en Frank nodigden hem uit om naar de #3FM-studio te komen. Check zijn bezoek 👉 link in bio!