Video

Doek valt voor voetbalclub Tongelre na bijna honderd jaar: 'Te weinig handjes'

18 april 2017 om 22:51
nl
Na bijna honderd jaar wil amateurvoetbalclub RKVV Tongelre ermee stoppen. Er zijn te weinig vrijwilligers en financiële problemen. Daarom ziet het bestuur het na 97 jaar voetbalhistorie niet meer zitten. Op 2 mei mogen de leden zich uitspreken over het voorstel van het bestuur om de stekker eruit te trekken.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Het gaat al jaren slecht met voetbalclub Tongelre. Vorig jaar dreigde het doek al te vallen, vanwege een huurachterstand van bijna 95.000 euro. De gemeente Eindhoven heeft de club toen uiteindelijk uitstel gegeven om orde op zaken te stellen.

Geen vrijwilligers
Maikel Zwegers is sinds begin dit jaar voorzitter. Hij heeft de ondankbare taak om orde op zaken te stellen, maar ziet het nu niet meer zitten: "Wij hebben een tekort aan handjes. Er zijn tientallen vrijwilligers nodig en die zijn er simpelweg niet. Wij zijn een kleine club met maar 200 leden."

De financiële problemen zijn volgens Maikel in overleg met de gemeente wel op te lossen, maar het tekort aan vrijwilligers nekt de club.

Op Facebook is het naderende einde van de club ingeslagen als een bom: "Facebook ontplofte. Allemaal leuk en aardig die reacties, maar waar waren die mensen toen wij vrijwilligers zochten?", vraagt Maikel Zwegers zich hardop af.

Schokeffect
Op dinsdagavond trainen de pupillen. Er wordt gelaten gereageerd op het nieuws dat de club waarschijnlijk wordt opgedoekt. "Dan ga ik wel bij Woenselse Boys voetballen, als het hier stopt", zegt een spelertje.

Op 2 mei is de algemene ledenvergadering. Het is nog niet te laat, denkt Zwegers: "Misschien zorgt dit nieuws voor een schokeffect, maar het voorstel om de club op te heffen is bloedserieus."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.