Onrust op camping Oisterwijk: twee branden in één week, nu caravan in vlammen op

OISTERWIJK - Een caravan op camping De Reebok in Oisterwijk is maandagnacht tot de grond toe afgebrand. Zaterdag was het ook al raak op de camping: toen brandde een chalet compleet af. Volgens de eigenaar van de camping zorgen de branden voor onrust onder gasten.

De brand werd iets voor middernacht opgemerkt door een medewerker van de camping. Hij hoorde een harde knal en zag vervolgens een caravan in lichterlaaie staan. De vlammen sloegen metershoog uit de caravan. 

Er was op het moment van de brand niemand in de caravan aanwezig. Er raakte niemand gewond. Uit voorzorg koelde een buurman zijn chalet met een tuinslang. Zaterdag ook al raak

Zaterdagavond brandde er op dezelfde camping in Oisterwijk een chalet compleet af.
De oorzaak van de brand maandagnacht wordt onderzocht. Politie en brandweer houden rekening met brandstichting.

De eigenaar van de camping, Jos de Punder, zegt niet te weten van een verband tussen de twee branden. “Maar twee keer in de week: het is natuurlijk wel frappant.” De mensen op de camping zijn er onrustig onder, vertelt hij.

“Maar die onrust is al bij één brand aanwezig, laat staan bij twee. We moeten in elk geval iets alerter zijn op verdachte situaties. Er zijn hier mensen die van hun meivakantie willen genieten, dus laten we dat mogelijk maken.”

Meer over dit onderwerp:
branden campings camping de reebok oisterwijk 112