Treinverkeer tot maandag gestremd door botsing trein en vrachtwagen in Wouw

WOUW - Een intercitytrein is vrijdag bij een spoorwegovergang aan de Plantagebaan in Wouw op een vrachtwagen gebotst. De schade aan het spoor is groot. Aanvankelijk werd gemeld dat er tot zaterdagmiddag geen treinen zouden rijden tussen Roosendaal en Bergen op Zoom, maar de NS maakte vrijdagavond bekend dat de stremming tot maandagochtend vijf uur zal duren.

De voorste treinwagon is ontspoord. De bestuurder van de dieplader waarop de trein inreed wist zijn vrachtwagen tijdig te verlaten. Hij raakte niet gewond. Een conducteur is lichtgewond geraakt aan zijn hoofd. Verder zijn er volgens de NS geen gewonden gevallen.

De trein is inmiddels rechtgezet en de betrokken vrachtwagen is weggesleept door een bergingsbedrijf.


'Het is enorm schrikken'
Om zichzelf te redden sprong de chauffeur uit de cabine. De machinist van de trein had de snelheid al teruggebracht, maar kon een botsing niet meer voorkomen. Volgens de politie volgde een enorme klap.Door de botsing is de trein ontspoord en heeft het spoor flinke schade opgelopen. Op dit moment doet de politie onderzoek op de spoorwegovergang. "Het is enorm schrikken, ook voor ons", zo vertelt een woordvoerder van de NS.
"De spoorwegovergang is geheel defect. Het is echt een ravage."

Ook bij Johan Zilvertant, een van de buurtgenoten, zit de schrik er nog goed in.
 Vertraging

Er zijn bussen ingezet om de gestrande passagiers op te vangen en verder te vervoeren. Tussen Roosendaal en Bergen op Zoom rijden snelbussen. De extra reistijd op het traject bedraagt dertig minuten.

Meer over dit onderwerp:
wouw spoorwegongevallen plantagebaan