Pasta met pesto van daslook en geroosterde pompoen

ROOSENDAAL - Culinair entertainer Peter Kesseler uit Roosendaal geeft je iedere vrijdag een heerlijk recept waarmee je in het weekend aan de slag kunt gaan. Deze vrijdag gaan we aan de slag met familie van de knoflook; de daslook.

Daslook staat op dit moment lekker in de bloei en dat vonden we een mooie gelegenheid om eens met deze plant te werken. Wat gaan we er mee doen? Een pesto maken en die serveren met pasta en geroosterde pompoen.

Dit heb je nodig:
- 100 gr daslook
- 50 gr peterselie
- 4 tenen knoflook
- 50 gr geroosterd zonnenbloempitten of pijnboompitjes
- Zout en peper uit de molen
- 150 ml mooie olijfolie
- wat Parmezaanse kaas
- een flespompoen
- 350 gr tagliatelle

Dit moet je doen:
Begin met het roosteren van de pompoen. Schil een flespompoen en snij deze in blokjes. Verdeel ze op een bakplaat en bestrooi ze met wat peper en zout uit de molen en gerookte paprikapoeder. Giet er een lepel olijf olie over en laat ze in de oven op 180 graden garen. Dit duurt ongeveer tien tot twintig minuutjes.

Maak ondertussen de pesto. Dit doe je door de daslook, peterselie, knoflook, zonnebloempitten of pijnboonpitten, Parmezaanse kaas en olijfolie in een keukenmachine te pureren tot een mooie pesto. Breng de pesto op smaak met peper en zout.

Als laatste kook je de pasta in een ruime pan kokend water beetgaar. Giet de pasta af en besprenkel deze met wat olijfolie. Meng de helft van de daslook pesto door de tagliatelle en verdeel de ze over 4 diepen borden. Meng een beetje pesto door de pompoen en schep deze op de tagliatelle.

 

Deel dit artikel: