Grote problemen A16 na afsluiten snelweg vanwege politieonderzoek

1 mei 2017 om 08:32 • Aangepast 21 november 2020 om 01:39
nl
Verkeer op de A16 kampte maandagochtend met grote problemen tussen Breda en Rotterdam. De weg werd om zes uur in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Klaverpolder en Dordrecht. Dit gebeurde vanwege een politieonderzoek na inbraak. Een verdachte is aangehouden in een weiland in de buurt van de Moerdjkbrug.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Rond halfnegen werd de A16 in beide richtingen weer vrijgegeven.

Vanwege het politieonderzoek reden er van zes tot halfnegen ook minder treinen tussen Dordrecht en Breda.

Wachten op privacy instellingen...

Kraak
Het politieonderzoek hield verband met een inbraak bij een filiaal van Albert Heijn in 's-Gravendeel in de nacht van zondag op maandag. De daders vernielden met geweld de glaspanelen van de winkel en gingen er daarna vandoor met sigaretten, meldt een manager in het AD.

De daders vluchtten in twee auto's, ramden een politiewagen en richtten tijdens de vlucht een vuurwapen op de politie, waarna die schoot. Eén vluchtauto werd kort na de kraak teruggevonden in de omgeving.

Wachten op privacy instellingen...

Pui rammen
De kraak mislukte doordat de politie er op tijd bij was. "Het is daarom niet duidelijk of het om een plofkraak of ramkraak ging",  meldt politiewoordvoerder Roland Ekkers. "Misschien wilden ze de pui wel rammen met een van de auto's. "

Wachten op privacy instellingen...

Het afsluiten van een deel van de snelweg en stilleggen van het treinverkeer had een enorme verkeersoverlast tot gevolg. "Maar we doe dit niet zomaar", benadrukte Ekkers. "Hier denken we niet licht over en doen zoiets zo kort mogelijk."

Bijtwonden
De man die als verdachte is aangehouden, liep bij zijn arrestatie bijtwonden van politiehonden op. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.

Het is niet bekend hoeveel mensen in totaal betrokken waren bij de kraak op de Albert Heijn.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.