Urenlang grote problemen op Brabantse snelwegen

MOERDIJK - Door de tijdelijke afsluiting van de snelweg A16 tussen Breda en Rotterdam stond het verkeer in West-Brabant maandagochtend muurvast. Om kwart over acht werd de weg weer vrijgegeven en liep de filelengte snel terug. Na een ongeval rond negen uur, ontstond er wéér file. Behalve op de A16 stonden er flinke files op de A15, A17, A27 en de A59. Rond tien uur waren de problemen weer voorbij.

De vertraging op de A27 was ongeveer een uur tussen Breda en Gorinchem. Automobilisten stonden een half uur vast op de A59 tussen knooppunt Zonzeel en Oss.

LEES OOK: Grote problemen A16 na afsluiten snelweg

Op de A15 waren de files ook enorm. Dat kwam mede door een ongeluk bij Gorinchem. Hier moesten automobilisten rekenen op een half uur vertraging.Automobilisten die een sluiproute namen op de N285 tussen Breda en Klundert stonden ook in een flinke file. Rond half tien was de N285 weer vrij.

Plofkraak
De A16 was in de ochtendspits tussen Breda en Rotterdam in beide richtingen dicht vanwege een politieonderzoek. Dat onderzoek had te maken met een kraak bij een filiaal van Albert Heijn in 's-Gravendeel in de nacht van zondag op maandag.

Rond kwart over acht ging de snelweg weer open en liep de filelengte snel terug. Omstreeks negen uur gebeurde er een ongeluk bij knooppunt Klaverpolder. Gedurende een half uur waren er twee rijstroken dicht.

De daders vluchtten in twee auto's, ramden een politiewagen en richtten tijdens de vlucht een vuurwapen op de politie, waarna die schoot.

Meer over dit onderwerp:
a16 a17 a27 a59 wegen files onderzoeken plofkraken