Break Stuff laat je er met een honkbalknuppel op los rammen: 'Omdat het thuis niet kan'

TILBURG - Dingen kapot slaan om even te ontstressen en opgekropte woede kwijt te raken. Dat is het idee van Break Stuff. Tilburgers Erik van Ginkel en Daniël van Amelsvoort openen in juni hun pand aan het Koningsplein. Onze verslaggever Daisy Schalkens testte alvast of dat rammen nou echt zo enorm oplucht.

Een diepe zucht van opluchting ontsnapt uit m'n mond. Zwijgend kijk ik naar de wirwar aan plastic, koper en draden voor mij. Dat hoopje rommel was vijf minuten geleden nog een printer maar ik heb hem helemaal aan gort geslagen.

Bedenkers Erik van Ginkel en Daniël van Amelsvoort kwamen op het idee voor Break Stuff nadat ze dit soort concepten in het buitenland zagen. Van Ginkel: "Mensen vinden het leuk om dingen kapot te maken. Dit lucht enorm op en het werkt bevrijdend. Thuis kan dat niet maar bij ons dadelijk wel."

Remmen los
En of het oplucht. Zodra mijn knuppel de printer voor het eerst raakt, spat de printer uit elkaar. Dat werkt motiverend. De remmen gaan los en die printer zal en moet kapot!Het eindresultaat? Een printer die er niet meer uitziet als een printer en een hijgende en leeggeslagen verslaggever.

Koningsplein
Break Stuff komt aan het Koningsplein. Daar willen Van Ginkel en Van Amelsvoort in juni hun pand openen. Mensen kunnen dan pakketten kopen. Bijvoorbeeld het medium pakket. Dan mag je tien minuten in een kelderkamer alles kapot slaan wat daar staat.

De jongens zorgen voor de spullen, jij voor een portie opgekropte woede.

Kringloopwinkel
Theekopjes, vazen, televisies, printers, noem het maar op. Verschillende dingen kunnen dadelijk kapot worden geslagen. Die spullen komen van de kringloopwinkel. "Daar worden ze niet verkocht, dus wij kunnen ze dan gebruiken", aldus Van Ginkel. "Alle spullen hier zijn kapot, worden niet verkocht of halen de winkel niet omdat er bijvoorbeeld een barstje in zit. 

Meer over dit onderwerp:
break stuff tilburg koningsplein booming brabant
Deel dit artikel: