Advocate verrast door gewelddadige dood van Johan van Boxtel: ‘Zag dit niet aankomen’

EINDHOVEN - Hoewel ze in december voor het laatst contact had met Johan van Boxtel, had advocate Marlieke van de Laar geen aanwijzingen dat zijn leven gevaar liep. “Er was mij niets bekend van bedreigingen. Ik was verrast toen ik hoorde van zijn dood", vertelt ze dinsdagmorgen tegen Omroep Brabant.

De 32-jarige Van Boxtel werd zondagochtend dood gevonden op de Memlincstraat in Eindhoven. Hij werd door schoten om het leven gebracht.

Veroordeling
In december werd de man veroordeeld tot twintig maanden celstraf voor poging tot brandstichting bij een zonnestudio in Oss. Van Boxtel heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend. Hij had zijn straf al in voorarrest uitgezeten. Van andere verdenkingen van brandstichting werd hij vrijgesproken.

ZIE OOK: Doodgeschoten Eindhovenaar is Johan van Boxtel (32)

Het vermoeden dat de Eindhovenaar in opdracht handelde, kan Van de Laar niet bevestigen. “Ik weet niet waar dat gerucht vandaan komt.”

De advocate stond de vermoorde man in december bij. “Ik heb zakelijk met hem te maken gehad en kende hem niet privé, maar ik vond het een vriendelijke en correcte man. In welke kringen hij zich in de privésfeer bevond, weet ik niet.”

Geen verband
De advocate denkt niet dat de brandstichting waarvoor Van Boxtel werd veroordeeld iets te maken heeft met zijn dood. “Tijdens de zitting in december heb ik nooit het idee gehad dat er sprake was van een dreiging. Dus dat verband zie ik niet.”

De politie houdt rekening met een afrekening in het criminele milieu.

Deel dit artikel: