Dit is het voetbalveld van Mark van Bommel bij PSV

EINDHOVEN - Het Mark van Bommel-veld ligt naast de jeugdkantine op sportcomplex De Herdgang in Eindhoven. Aanleiding was Van Bommels afscheidswedstrijd in de zomer van 2013. Met het geldbedrag wat toen is opgehaald en een bijdrage van de Supportersvereniging PSV is het voetbalveld aangelegd.

Het kunstgrasveld kan worden vergroot en verkleind, waardoor de PSV-jeugdopleiding verschillende spel- en trainingsvormen op het veld kan uitvoeren.

Heel apart
Op de boarding staan logo's van de clubs waar Van Bommel in zijn carrière voor speelde afgebeeld. Behalve het gebruik voor trainingen, heeft het veld ook een maatschappelijk doel. Het zal ook worden ingezet voor de PSV Foundation. "De All-Stars, de oudere PSV'ers onder ons, spelen ook op dit veld", vertelt Van Bommel.

Het veld valt in de smaak: "Het is ook een heel fijn veld", zegt jeugdspeler Jesse. "Het is ook niet te groot en je hebt ook twee goaltjes. Dat is fijn om vier tegen vier op te spelen."

Voetbalvlogger
Na het officiële gedeelte kwam freestyle voetballer, vlogger en presentator Soufiane Touzani het veld op om de jeugd uit te dagen. Touzani is wereldwijd bekend geworden met zijn Youtube-filmpjes van zijn freestyle voetbal-skills.

Sinds februari dit jaar heeft hij een eigen tv-programma op RTL 7. In Tiki Taka Touzani gaat de freestyler op bezoek bij Nederlandse voetballers in binnen- en buitenland.