Video

Enorme brand in schuimrubberfabriek Polyvlok in Breda bijna uit

17 mei 2017 om 18:26 • Aangepast 21 november 2020 om 01:11
nl
In schuimrubberfabriek Polyvlok aan de Mijkenbroek in Breda heeft woensdag een enorme brand gewoed. De brandweer rukte massaal uit om het vuur te blussen. Rond halfdrie was het vuur zo goed als uit. "De ramen en deuren mogen weer open. Er zal nog wel uren nageblust worden", aldus een woordvoerder.
Profielfoto van Robert te Veele, Corné Verschuren
Geschreven door
Robert te Veele, Corné Verschuren

Het vuur brak kort voor halftwaalf uit. De brandweer schaalde op naar 'zeer grote brand' en is met bluswagens uit de wijde omtrek ter plaatse. Medewerkers van het bedrijf konden zich op tijd in veiligheid brengen.

Wachten op privacy instellingen...


NL-Alert
De brand ging in het begin gepaard met enorme zwarte rookwolken die op wel vijftig kilometer afstand te zien waren. Vanwege de enorme rookwolken verstuurde de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meerdere NL-Alerts waarin omwonenden en automobilisten wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

De rook trok over Oosterhout richting Made. Zo meldde de gemeente Oosterhout. De verkeersinformatiedienst VID adviseerde automobilisten op de snelweg A59 bij knooppunt Hooipolder om voor de zekerheid de airco uit te zetten en de ramen dicht te draaien.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Gebouw verloren
Het pand van Polyvlok moet  als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen gebouwen. De panden werden nat gehouden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Volgens omstanders werd er aan het dak gewerkt.

Veel publiek
De brand trok veel bekijks. De veiligheidsregio riep mensen op niet naar de brand te komen en de hulpdiensten de ruimte te geven. Op de Crogtdijk ontstond een aanrijding doordat mensen afgeleid waren door de brand.

Medewerkers van een naastgelegen bedrijf moesten tijdens de brand binnenblijven. Ze mochten pas enkele uren later naar buiten.

Roetdeeltjes
Een bewoonster van de Haagse Beemden meldt dat verbrand schuimrubber naar beneden is gekomen in de wijk. De brandweer laat weten dat de roetdeeltjes met water weggespoeld kunnen worden.


Polyvlok is onder meer gespecialiseerdin het produceren en ontwikkelen van binnenkussens voor de meubelindustrie. Zo is op de website van het bedrijf te lezen.

Eerder afgebrand
Het is niet de eerste keer dat Polyvlok wordt getroffen door een brand. In 1997 brandde het bedrijfspand, dat toen in Teteringen gevestigd was, ook af. Er vielen toen twee gewonden. Uiteindelijk is het bedrijf in Breda opnieuw begonnen.


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.